Ο ιδρυτής μας

Ο ιδρυτής του Σχολείου μας Θεμιστοκλής Βαθειάς γεννήθηκε το 1932 στην Κάτω Καλλιθέα της Σπερχειάδας (σημερινό Δήμο Μακρακώμης – Δυτική Φθιώτιδα). Τελειώνοντας το Γυμνάσιο Σπερχειάδας εγγράφηκε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας, όπου και αποφοίτησε με άριστα. Μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1950 μετακόμισε στην Αθήνα. Εργάστηκε σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια της Γενικής και της Ειδικής Αγωγής, μέχρι που το 1963 αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Να ιδρύσει το δικό του Σχολείο. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία του Σχολείου μας. Το 1969 παντρεύτηκε την Αγγελική Καλογεροπούλου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά και η οποία στάθηκε αρωγός του όλα αυτά τα χρόνια, στο να εκπληρώσει τα όνειρά του. Μετά από 60 χρόνια, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε το έργο τους, με βάση τις αρχές που μας μεγάλωσαν. 

04
Ο ιδρυτής μας, Θεμιστοκλής Βαθειάς

Η ιστορία μας - 60 χρόνια προσφοράς

Το Σχολείο μας ιδρύθηκε το 1963 από τον κ. Θεμιστοκλή Βαθειά, με βασικούς σκοπούς να προσφέρει στους μαθητές την καλύτερη δυνατή παιδεία, να τους εφοδιάσει με εκείνες τις δεξιότητες και τις γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν δημιουργικά στην τάχιστα μεταβαλλόμενη Ευρωπαϊκή κοινωνία, να τους παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και τελικά να διαμορφώνει αποφοίτους που να ξεχωρίζουν για την αξία τους.

Αρχικά, το σχολείο μας, στεγαζόταν σε κτίριο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 305), όπου λειτουργούσε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, με την επωνυμία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΘΕΜ. ΒΑΘΕΙΑ. 

 

Το 1980 το Σχολείο μεταφέρεται στον Καρέα του Δήμου Βύρωνα (Παύλου Μελά 29), σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και δίπλα σε ένα πευκόφυτο περιβάλλον. Την ίδια περίοδο μετονομάζεται σε  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΘΕΜ. ΒΑΘΕΙΑ.

Το 1998 ιδρύεται το Γυμνάσιο και το 2001 το Λύκειο. 

Το 2004 μεταβιβάζονται οι άδειες λειτουργίας στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΒΑΘΕΙΑ – ΚΥΡΑΪΛΙΔΗΣ Χ. ΟΕ, στην οποία συμμετέχουν τα παιδιά του Θεμιστοκλή Βαθειά, ο Θεοφάνης Βαθειάς (Μηχανολόγος – Μηχανικός), ο Κωνσταντίνος Βαθειάς (Καθηγητής Φυσικός), ο Χαράλαμπος Κυραϊλίδης (Καθηγητής Ιστορίας – Αρχαιολογίας), η Άννα Βαθειά (Καθηγήτρια Φιλόλογος) και η Γεωργία Τσιρούνη (Δασκάλα).

Από το 1963 το όραμα της οικογένειας του κ. Θεμιστοκλή Βαθειά αγκαλιάζει γενιές μαθητών και τις οδηγεί στο μέλλον, δημιουργώντας ένα μοναδικό πυρήνα παιδείας και πολιτισμού.