Οι προαιρετικές δραστηριότητες, γίνονται στη συνέχεια του υποχρεωτικού προγράμματος του Σχολείου μας και η αξία τους είναι σημαντική, γιατί δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά που συμμετέχουν, να καλλιεργήσουν τις ικανότητες και τις κλίσεις τους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να παρουσιάσουν τα ταλέντα τους.

TAE KWON DO

Αγόρια και κορίτσια, χωρισμένα σε τμήματα ανά ηλικίες και επίπεδα γνώσεων (ζώνες), καλούνται να παρακολουθήσουν πρόγραμμα ΤΑEKBONTO (WTF) με σκοπό, πρώτα απ’ όλα, τη δημιουργία ενός συγκροτημένου χαρακτήρα.

Σεβασμός, πειθαρχία, αυτοπεποίθηση και ευγενής άμιλλα είναι τα στοιχεία εκείνα που προσδοκούμε να εμφυσήσουμε στους μικρούς ή και μεγαλύτερους αθλητές μας.
Στο σχολείο μας το TAE KWON DO καλλιεργείται από το 1994 και τα πρώτα δείγματα γραφής αρχίζουν να φαίνονται και μέσα από την διαδικασία των εξετάσεων που περνούν οι αθλητές για να αλλάξουν επίπεδο ζώνης (ήδη αρκετοί μαθητές έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις για τη μαύρη ζώνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας TAE KWON DO), αλλά και από τις αθλητικές επιδείξεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. 
Το μάθημα γίνεται 2 φορές την εβδομάδα. 

Mini–Tennis

Η αντισφαίριση (tennis) τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στο διεθνή χώρο, προβάλλοντας τη χώρα μας. Γυμνάζει τους νέους και ταυτόχρονα τους διαπαιδαγωγεί σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του αθλητικού πνεύματος. Ο προθάλαμος για την εισαγωγή των παιδιών στην αντισφαίριση είναι το mini-tennis, το οποίο γίνεται με ευχάριστο παιγνιώδη τρόπο και γυμνάζει αρμονικά και ολόπλευρα το σώμα των μικρών παιδιών.
Το άθλημα αυτό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής κι έχει ενταχθεί σε όλα τα σχολικά προγράμματα. 
Τα παιδιά σύμφωνα με την ηλικία τους παίζουν σε ανάλογο φιλέ, με μικρές ρακέτες και soft balls. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα για τις μικρές. Ο κίνδυνος τραυματισμού είναι ελάχιστος και το mini-tennis αποτελεί μια εξαιρετική αθλητική και ψυχαγωγική δραστηριότητα. 

Το μάθημα γίνεται 1 φορά την εβδομάδα.

Θεατρική Παιδεία

Το θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι είναι το ιδανικό συμπλήρωμα της κλασικής διδασκαλίας μέσα στο Σχολείο, γιατί βοηθάει το παιδί να ενταχθεί και να εκφραστεί μέσα σε μια ομάδα, να αναπτύξει την προσωπικότητά του και να καλλιεργήσει την φαντασία του. 
Στην θεατρική ομάδα τα παιδιά δημιουργούν μικρές ιστορίες και παραμύθια, μέσα από τα οποία κατασκευάζουν μάσκες, κουστούμια, ενώ συγχρόνως δουλεύουν πάνω σε βασικούς μουσικούς ρυθμούς και στην κίνηση.
Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς οι θεατρικές ομάδες του Σχολείου μας ανεβάζουν μικρά θεατρικά έργα. 

To Top