Σας ενημερώνουμε ότι το Σχολείο μας θα συμμετάσχει και φέτος, στον δημοφιλή Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό “Καγκουρό”.

Ο διαγωνισμός προγραμματίζεται για το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, στις 09:00 το πρωί, στο Σχολείο μας και αφορά μαθητές από Β’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου. Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό υπάρχει συνδρομή 12,50€. Ελπίζοντας πως θα στηρίξετε όλοι σας αυτή την προσπάθεια, περιμένουμε να μας δηλώσετε συμμετοχή.

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό” διενεργείται ταυτόχρονα σε 52 χώρες της υφηλίου και συμμετέχουν σε αυτόν πάνω από 6.500.000 μαθητές.

Θα μπορούσατε να κοιτούσατε την ιστοσελίδα (http://www.kangaroo.gr) για περισσότερες πληροφορίες, τους στόχους του διαγωνισμού, θέματα από παλαιότερη εξέταση, περιγραφή των δώρων που παίρνουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι, περιγραφή των βραβείων που παίρνουν ο ένας στους έξι μαθητές που πρωτεύουν, και λοιπά.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε λίγα λόγια για τον διαγωνισμό “Καγκουρό”:

Η φιλοσοφία του “Καγκουρό”, είναι τελείως διαφορετική από τους γνωστούς διαγωνισμούς που ανιχνεύουν ταλαντούχους μαθητές.

Βασίζεται στην αρχή ότι Μαθηματικά είναι μία παιδεία η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, δεδομένου ότι τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Οι ερωτήσεις στις οποίες διαγωνίζονται οι μαθητές δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις Μαθηματικών ούτε απευθύνονται (μόνο) σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού. Οι ερωτήσεις έχουν, ως επί το πλείστον, διασκεδαστικό χαρακτήρα και είναι ελκυστικές στους μαθητές.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους,  λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο των οποίων η αξία είναι πολλή μεγαλύτερη από την συνδρομή. 

Οι αιτήσεις συμμετοχής παρακαλούμε να στέλνονται στο:  kostasvathias@esp.edu.gr. Διαφορετικά μπορείτε να την κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο: