Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, σας προσκαλούν 
να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση 
«Ο Χορός Των Ηλεκτρονίων», 
η οποία θα παρουσιαστεί στα πλαίσια της δράσης 
«Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο».

Σάββατο 06 Απριλίου 2019
Ώρα: 12:30
Τόπος: Ελληνογερμανική Αγωγή, Παλλήνη Αττικής

Η δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» είναι μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με διάφορους φορείς (Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελληνογερμανική Αγωγή, Noesis – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας κ.α.) και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, οι μαθητές καλούνται να υλοποιήσουν μια θεατρική παράσταση σχετική με επιστημονικά θέματα και να μάθουν επιστήμη με δημιουργικό τρόπο. Οι επιμέρους στόχοι της δράσης, οι οποίοι έχουν ως κεντρικό άξονα τη διεπιστημονική διασύνδεση των θετικών επιστημών με εκφάνσεις της τέχνης με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την επιστήμη, αφορούν τόσο τους μαθητές, όσο και τους εκπαιδευτικούς. Ειδικότερα, μέσω της δράσης αυτής, οι μαθητές κατανοούν επιστημονικές έννοιες και φαινόμενα, αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, συμμετέχουν ενεργά στη διαπραγμάτευση επιστημονικών εννοιών και αναπτύσσουν δημιουργικές και κριτικές δεξιότητες.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 6 & 7 Απριλίου 2019 στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Η Science View, η Ελληνική Ένωση Δημοσιογράφων Επιστήμης, Επικοινωνιολόγων Επιστήμης και Συγγραφέων Επιστήμης εδρεύει στην Αθήνα και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Ενώσεων Δημοσιογράφων Επιστήμης (EUSJA).
Η Science View έχει ως στόχο τη στήριξη και διάχυση της δημοσιογραφίας θεμάτων επιστήμης στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα προωθεί πληθώρα δραστηριοτήτων για την επικοινωνία της επιστήμης.
Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν παραγωγές βίντεο και επιστημονικών ντοκιμαντέρ, σεμινάρια πάνω στη δημοσιογραφία της επιστήμης, καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια για την επικοινωνία της επιστήμης.
Επιπλέον, η Science View διοργανώνει συνέδρια και εκδηλώσεις, δημιουργεί έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις, newsletters, ιστοσελίδες, διαδικτυακές πύλες ενημέρωσης κτλ.