7ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Αντώνης Σαμαράκης. Ο αιώνιος έφηβος»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιείται από την άνοιξη του 2012 ένα πρωτότυπο και ευφυές διεθνές μαθητικό συνέδριο λογοτεχνίας στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια και το Ζωγράφειο Λύκειο, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Για 5η συνεχόμενη φορά στο συνέδριο συμμετέχει και το σχολείο μας.

Το Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο λογοτεχνίας απευθύνεται σε μαθητές λυκείου και αφιερώνεται κάθε χρόνο στη ζωή και το έργο ενός μεγάλου Έλληνα δημιουργού. Κάθε σχολείο συμμετέχει στο μαθητικό συνέδριο με μια ομάδα που αποτελείται από 5 – 8 μαθητές. Οι μαθητές παρουσιάζουν εισήγηση διάρκειας 15 λεπτών ή θεατρικό δρώμενο, εικαστική σύνθεση, μουσική σύνθεση, video. Κάθε ομάδα συνεργάζεται με έναν ειδικό σύμβουλο, καθηγητή πανεπιστημίου, λογοτέχνη, ερευνητή. Παράλληλα πραγματοποιούνται απαγγελίες, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών, εκθέσεις ζωγραφικής, συζητήσεις εν πλω στον Βόσπορο και ξεναγήσεις στη Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη. Στο συνέδριο εκλεκτοί εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών έρχονται σε επαφή με μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μοιράζονται τη γνώση και απολαμβάνουν τη φιλοξενία και τη θέρμη των Ελλήνων της Πόλης. Την ευθύνη της διοργάνωσης του μαθητικού συνεδρίου έχουν η Άσπα Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και ο Γιάννης Δεμιρτζόγλου, Διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου.

Το φετινό Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας έχει θέμα: «Αντώνης Σαμαράκης. Ο αιώνιος έφηβος» και θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο, από 10 έως 14 Απριλίου 2019, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Share the Post: