1η θέση της μαθήτριάς μας Κολιαβρά Έρικας στον Σχολικός Διαγωνισμός «BLUE DEAL for the Future» (Γαλάζια Ενέργεια)

Συγχαίρουμε την μαθήτριά μας Κολιαβρά Έρικα (Β΄ Γυμνασίου) που κέρδισε την 1η θεση στην Ελλάδα σε Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό εικονογράφησης που διοργάνωσε η Bluemed – Interreg. Ο διαγωνισμός αφορά τις Νέες Τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Τις επόμενες μέρες η μαθήτριά μας θα ταξιδέψει στην Veronna της Ιταλίας για να την βραβεύσουν. Εκεί  το έργο της θα συμμετάσχει και στον Ευρωπαικό Τελικό διαγωνισμό.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό…

Η χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) για την παραγωγή θερμότητας, ηλεκτρισμού και καυσίμων οχημάτων γνωρίζει σήμερα αλματώδη ανάπτυξη στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Την ώρα που έχει γίνει τεράστια πρόοδος στην εκμετάλλευση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας και της βιομάζας, οι επιστήμονες στρεφόμαστε σε μια άλλη πηγή ενέργειας, τη θάλασσα. Η εκμετάλλευση της «Γαλάζιας Ενέργειας» αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα που αν κερδηθεί θα δώσει μια βαθιά ανάσα ζωής στον πλανήτη. Ειδικά σε χώρες σαν την Ελλάδα, όπου το θαλάσσιο στοιχείο είναι κυρίαρχο, αν βρεθεί η κατάλληλη μέθοδος εκμετάλλευσης της «Γαλάζιας Ενέργειας», τα οφέλη θα είναι τεράστια.

 

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) υλοποιεί το έργο BLUE DEAL που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Interreg MED Cooperation Programme 2014-2020» και έχει σαν στόχο, μεταξύ άλλων, την ενημέρωση του ευρέως κοινού για θέματα «Γαλάζιας Ενέργειας» με έμφαση στη νέα γενιά. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε, διαδικτυακά, ενημέρωση σε σχολεία της χώρας, στις 15/04/2021, όπου αναδείχθηκαν τα οφέλη της Γαλάζιας Ενέργειας (ενέργεια από τον άνεμο, από τα κύματα, από τις παλίρροιες κ.ά.) και οι  Τεχνολογίες Γαλάζιας Ενέργειας (ανεμογεννήτριες στη θάλασσα, διατάξεις που εκμεταλλεύονται την κυματική ενέργεια κτλ).  

Σε συνέχεια του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) ως εταίρος του έργου BLUE DEAL (https://blue-deal.interreg-med.eu/) κάλεσε τους ενδιαφερόμενους μαθητές να συμμετέχουν στο σχολικό διαγωνισμό με τίτλο «BLUEDEAL for the Future» με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει  τη νέα γενιά σε θέματα Γαλάζιας Ενέργειας.

Ο σχολικός διαγωνισμός «BLUE DEAL for the Future» στοχεύει να ενισχύσει τις δεξιότητες και τις ικανότητες των μαθητών και ταυτόχρονα να διευρύνει τις γνώσεις τους σχετικά με τη Γαλάζια Ενέργεια. 

Share the Post: