ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ – COBRA AFC

Το σχολείο μας έχει αναπτύξει μια διαφορετική και πρωτοποριακή Ακαδημία Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο COBRA AFC, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη μάθηση μέσω του παιχνιδιού και διδάσκοντας το ήθος και το «ευ αγωνίζεσθαι». Παράλληλα όμως, στοχεύουμε να αποκομίσουμε και όφελος για την εισαγωγή στην Ανώτερη Εκπαίδευση (μοριοδότηση).

Η COBRA AFC είναι αναγνωρισμένο σωματείο από την Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας (ΠΕΠΣΣ) και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), με Αριθμό Μητρώου 6379. Επίσης έχει και την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση Σωματείων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Η πρώτη ομάδα (αντρική) αγωνίστηκε την περίοδο 2021-2022, στο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής (Stoiximan Futsal Super League) και τα τμήματα υποδομών Κ18, Κ16 και Κ15 στα αντίστοιχα επίσημα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ο σύλλογος ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το 1981 ως ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό σωματείο και τo 2014 ιδρύθηκε το επίσημο αθλητικό σωματείο «COBRA Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος» με έδρα τον Δήμο Βύρωνα. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ιδρύθηκε το πρώτο τμήμα υποδομών, σε συνεργασία με το σχολείο μας. Αυτό το πρώτο τμήμα υποδομών συμμετείχε σε διάφορα περιφερειακά πρωταθλήματα, όπως το ΘΟΥΚΙΔΙΔΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ και το SOCCERLINK όπου διακρίθηκε κατακτώντας κύπελλα και διακρίσεις. Παράλληλα πραγματοποίησε και 2 διεθνή φιλικά παιχνίδια με τις ομάδες της ROMA και της FULHAM, στη Ρώμη και στο Λονδίνο αντίστοιχα, αποκομίζοντας εμπειρίες και μοναδικές στιγμές.

Σήμερα λειτουργούν τμήματα υποδομών για όλες τις ηλικίες (από 6 έως 18 ετών), προάγοντας τον βασικό σκοπό της ομάδας μας, που είναι το ποδόσφαιρο σάλας (futsal – 5X5).

Όσοι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου του σχολείου μας, επιθυμούν να ενσωματωθούν στις ακαδημίες της ομάδας μας, οι προπονήσεις των οποίων γίνονται στα γήπεδα της Εργάνης (περιοχή Θέατρου Βράχων/Βύρωνας) και στο Κλειστό Γυμναστήριο Σ. ΚΑΡΑΛΗΣ (Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου 15, Βύρωνας), παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του σχολείου μας. Η ενασχόληση με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου σάλας (futsal – 5X5), μπορεί να γίνει και παράλληλα με τη συμμετοχή τους σε άλλες ομάδες ποδοσφαίρου 11Χ11 (επιτρέπεται να έχεις παράλληλα αθλητικό δελτίο και σε ομάδα 11Χ11 και σε ομάδα ποδοσφαίρου σάλας/ futsal – 5X5).

Ποιο το όφελος από τη μοριοδότηση;

Εισάγονται σε σχολές ή τμήματα των ΑΕΙ/ΑΤΕΙ οι διακριθέντες αθλητές με πανελλήνια νίκη στους αγώνες, ύστερα από προσαύξηση του συνόλου των μορίων τους, ως εξής:

Με 1η θέση στους αγώνες έχουν προσαύξηση 20% για τα ΤΕΦΑΑ και κατά 10% για οποιαδήποτε άλλη σχολή ή τμήμα των ΑΕΙ/ΑΤΕΙ.

Με 2η θέση στους αγώνες έχουν προσαύξηση 20% για τα ΤΕΦΑΑ και 8% για οποιαδήποτε άλλη σχολή ή τμήμα των ΑΕΙ/ΑΤΕΙ.

Με 3η θέση στους αγώνες έχουν προσαύξηση 20% για τα ΤΕΦΑΑ και 7% για οποιαδήποτε άλλη σχολή ή τμήμα των ΑΕΙ/ΑΤΕΙ.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι αθλητές του σωματείου μας, δικαιούνται την ανάλογη μοριοδότηση, σε περίπτωση κατάκτησης προνομιούχων θέσεων στα πρωταθλήματα Εφήβων και Παίδων (Κ15, Κ16 και Κ18 – ηλικίες από Γ’ Γυμνασίου έως Γ’ Λυκείου), μια και το σωματείο μας έχει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση για το άθλημα του Ποδοσφαίρου Σάλας από τη ΓΓΑ.

Διακριθέντες μαθητές μας την περίοδο 2021-2022

Φέτος η αγαπημένη μας COBRA AFC, κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Σάλας (futsal – 5X5) στην κατηγορία Κ15, με αποτέλεσμα οι μαθητές μας Σταμάτης Κανταράκης και Ανδρέας Ιωάννου (μαθητές της Γ’ Γυμνασίου) να έχουν εξασφαλίσει τη μοριοδότηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις (20% για τα ΤΕΦΑΑ και 10% για οποιαδήποτε άλλη Πανεπιστημιακή Σχολή). Στην ομάδα συμμετείχε και ο μαθητής μας Άγγελος Λίτος (μαθητής της Β’ Γυμνασίου).

Για τον ίδιο σκοπό αγωνίζονται αυτή την περίοδο, στους ημιτελικούς, οι μαθητές μας Φώτης Κατσούδας και Θέμης Βαθειάς (μαθητές της Α΄ Λυκείου) στην κατηγορία Κ16.

Είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές μας και την αγαπημένη μας COBRA AFC, που πλέον οι ακαδημίες της είναι απόλυτα δεμένες με το σχολείο μας και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτή την δυνατότητα σε όσους μαθητές μας, θέλουν να αγωνιστούν στην COBRA AFC.

Share the Post: