Η φιλοσοφία και οι στόχοι μας

Η αποστολή μας είναι να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον, γεμάτο αγάπη και ασφάλεια, όπου θα περάσουν όμορφα και δημιουργικά χρόνια και να τους προσφέρουμε υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο. Μέσα από την ομαδοκεντρική μάθηση, τη βιωματική εκπαίδευση, τη χρήση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και την αξιοποίηση σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων να επιτυγχάνουμε υψηλούς μαθησιακούς στόχους.

Να καλλιεργούμε ολόπλευρα τους μαθητές μας, προάγοντας την κριτική σκέψη, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την καινοτομία, τη γόνιμη επικοινωνία. Να προάγουμε τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τη κοινωνία του 21ου αιώνα.

Να ανατρέφουμε παιδιά που να ξεχωρίζουν για την προσωπικότητα και το ήθος τους. Να καλλιεργούμε την αυτοεκτίμηση, την ακεραιότητα του χαρακτήρα, το ομαδικό πνεύμα, τις αρχές της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας.

Στόχος μας είναι η πνευματική, συναισθηματική, νοητική και σωματική ανάπτυξη των μαθητών μας.

 

Τα παιδιά είναι το επίκεντρο της αποστολής μας

Αγκαλιάζουμε κάθε παιδί με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Με πίστη στον θεσμό της οικογένειας, συνεργαζόμαστε με τους γονείς προς όφελος των παιδιών.

Μας ενδιαφέρει εξίσου η καλλιέργεια του χαρακτήρα και η εκπαίδευση στα γνωστικά αντικείμενα.

Η ασφάλεια των παιδιών μας αποτελεί καθημερινά πρώτη μας προτεραιότητα, όπως το ίδιο σκέφτεται κάθε γονιός για το παιδί του.

 

Θέλουμε τα παιδιά να αγαπούν το Σχολείο

Κάθε παιδί που έρχεται με χαρά κάθε μέρα στο Σχολείο, έχει το μυαλό και την καρδιά του ανοιχτή σε όσα το Σχολείο τού διδάσκει.

Όλοι οι συνεργάτες του σχολείου νοιάζονται και ενδιαφέρονται για τα συναισθήματα των μαθητών και φροντίζουν για την υγιή κοινωνικοποίησή τους με τα άλλα παιδιά.

Πιστεύουμε ότι οι μαθητές πρέπει να κατανοούν πλήρως κάθε διδακτικό αντικείμενο στο Σχολείο. Οι εργασίες για το σπίτι φροντίζουμε να είναι προσεκτικά επιλεγμένες και ποιοτικές. Και τα παιδιά να είναι ικανά να τις ολοκληρώνουν, χωρίς βοήθεια από τρίτους.

Τα παιδιά αποκτούν δεξιότητες μέσω μαθημάτων, αλλά και εναλλακτικών πηγών μάθησης, όπως παρουσιάσεις, διαθεματικά project, εκπαιδευτικά video, διαδραστικές ασκήσεις κ.ά.

Εφαρμόζοντας μεθόδους βιωματικής εκπαίδευσης, στοχεύουμε η μάθηση να είναι δυναμική, ζωντανή και να προσελκύει το ενδιαφέρον των μαθητών.

Ποικίλες δραστηριότητες στο Σχολείο

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των παιδιών είναι εμπλουτισμένο με ποικίλες δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο κάθε μέρα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για κάθε παιδί.

Καλλιεργούμε τις Τέχνες (Μουσική, Εικαστικά, Θέατρο), τις Ξένες Γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά), τον Αθλητισμό (Κολύμβηση, Ποδόσφαιρο, TAE KWON DO, κ.ά.).

Κάθε παιδί στις επιλεγόμενες δραστηριότητες και στα απογευματινά προγράμματα επιλέγει τα επιπλέον μαθήματα που προτιμά. Έτσι ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του, διαμορφώνει ένα προσωπικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Όσα παιδιά θέλουν ολοκληρώνουν τη μελέτη τους στο απογευματινό πρόγραμμα μελέτης, για να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο στο σπίτι.

Κοιτάζοντας προς το μέλλον

Το Σχολείο μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός και καθημερινά αναζητούμε και εφαρμόζουμε νέες ιδέες που βελτιώνουν τη σχολική ζωή των παιδιών.

Στη διδασκαλία μας φροντίζουμε, με διαρκή επιμόρφωση, να γνωρίζουμε και να αξιοποιούμε ό,τι πιο σύγχρονο και πρωτοπόρο έχει να προσφέρει η παιδαγωγική επιστήμη.

Οι νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στη διδασκαλία, την εμπλουτίζουν και την εκσυγχρονίζουν, κάνοντάς την πιο ελκυστική και αποτελεσματική.