Την Παρασκευή 15/11/2019 οι μαθητές της Α’ Δημοτικού παρακολούθησαν την παράσταση του Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής».

Στο σαράι γίνεται γιορτή για τα γενέθλια της Βεζυροπούλας και έχουν καλέσει τραγουδιστές. Ο Καραγκιόζης προσπαθεί να μπει στη γιορτή συνθέτοντας τα δικά του πρωτότυπα τραγούδια! Θα τα καταφέρει να τον καλέσουν;

Μία ξεκαρδιστική παράσταση Καραγκιόζη, όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών με ευφάνταστο και χιουμοριστικό τρόπο, καθώς και να μάθουν τα διαφορετικά είδη τραγουδιού (καντάδα, ρεμπέτικο, δημοτικό, κλπ.).

Η παράστασή αποδίδεται ζωντανά από τον Τάσο Κώνστα, ο οποίος εμψυχώνει με μοναδικό τρόπο τις περίτεχνες σκαλιστές φιγούρες του.

Έξω από το πανί, ο «άνθρωπος ορχήστρα» Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, συνοδεύει με μια σειρά οργάνων (έγχορδων, κρουστών, πνευστών) τη στράτα των χάρτινων ηρώων στο πανί.

Μετά το τέλος της παράστασης οι μικροί θεατές έμαθαν τα μυστικά του μπερντέ, γνώρισαν τα  μουσικά όργανα και τον ήχο τους  και έφτιαξαν τη δική τους χάρτινη φιγούρα του Καραγκιόζη!